VÁNOČNÍ TURNAJ V PŘEHAZOVANÉ

Dne 21. prosince 2017 se na naší škole konal jako každý rok vánoční turnaj v přehazované pro žáky zdejší školy od 3. – 9. ročníku. Děti měly možnost si vytvořit družstva napříč ročníky a změřit své síly s ostatními týmy.

Letos se do turnaje přihlásil rekordní počet týmů i dětí.

Na prvním stupni se sešlo osm družstev. Týmy byly rozděleny do dvou skupin, kde postupně sehrály zápasy každý s každým. Po tomto úvodním kole se pak utkaly vždy týmy z obou skupin dle svého umístění. Semifinále sehrály pokaždé druhý tým skupiny A a první tým skupiny B a naopak. Poté již následoval boj o třetí místo a o první místo. I ostatní družstva hrála o celkové umístění.

Na třetím místě nakonec skončil tým s název Rektarinky, který porazil v souboji o třetí místo Ohnivé tygry. Druhé místo získali Monstři z 5. A a z vítězství se radovali také žáci 5. A s názvem Bublinky v tomto složení: Matěj Kohut, Ondřej Skotnica, Anna Klementová, Natálie Peterová a Ludmila Hlisnikovská.

Celkové umístění prvního stupně: 1. místo Bublinky, 2. místo Monstři, 3. místo Rektarinky, 4. místo Ohniví tygři, 5. místo Borci, 6. místo Nuteláci, 7. místo TW Twix, 8. místo Bobíci.

Kategorie druhého stupně byla rozdělena do dvou skupin. Žáci 6. – 7. ročníku vytvořili pět týmů a utkali se ve dvou kolech každý s každým. Páté místo obsadilo družstvo s názvem Real Madrid, čtvrté místo Rebelky, třetí místo Melouni, druhé místo Nugety s nutelou a první místo po zásluze bez jediné porážky obsadil tým s názvem Včelky ze 7. A, který tvořili tito žáci: Jiří Staroba, Michal Málek, Tadeáš Chodura, Adam Stříž, Bára Kotásková a Simona Němcová.

Žáci 8. – 9. ročníku udělali čtyři týmy a taktéž se utkali ve dvou kolech každý s každým. Nakonec vše dopadlo takto: čtvrté místo obsadil tým s názvem Gucci gang, třetí bylo družstvo s názvem Opačná gravitace, druhé místo vybojovalo družstvo s názvem Mandarinky a jako první skončili „Fajni Bobži“, tým, který ani jednou nezaváhal. Fajne Bobže tvořili žáci 9. B třídy ve složení Stela Húsková, Jaosef Plhal, Jana Krestová, Anna Gucká, Jaroslav Peter a Vítězslav Polách.

Všem žákům děkuji za účast a věřím, že si s chutí zahráli. Nikdo se nám nezranil a trocha pohybu před Vánoci udělala všem jistě dobře. Všichni žáci byli odměněni cenami, které nám poskytlo Sdružení rodičů. Moc děkujeme.

Za organizaci Marek Veselka