MLADÍ BORCI STÁLE VÁLÍ

Dalších dvou úspěchů dosáhli naši mladí a nadějní florbalisté z 3. – 5. ročníku. Nejprve v úterý 21. listopadu 2017 na domácí palubovce vybojovali postup v ČEPS turnaji a zasloužili si tak postup do Ostravy, kde dne 19. prosince změří síly s dalšími vítězi svých kol. Kluci nejprve porazili tým Ropice, poté Dobrou a Dobratice a jediného přemožitele našli v týmu Nošovic. Přesto i tak jim první místo neuniklo a mohou se těšit na další zápolení ve svém oblíbeném sportu.

Hned následující den 22. listopadu se vydali do Frýdku–Místku na 11. ZŠ, kde sehráli již okresní kolo, na které postoupili po výborném výkonu v Palkovicích. Zde vzájemně bojovalo sedm týmů – vítězů okrskových kol. Raškovice se dostaly do skupiny s Třincem a 1. ZŠ ve FM, což byla poměrně těžká skupina. Nicméně si hned prvním utkáním, kdy tým z Jedničky porazili, zajistili postup do další fáze, neboť po porážce s Třincem obsadili druhé místo ve skupině. O finále se poté utkali se ZŠ T. G. M. Frýdlant, vítězem druhé skupiny. Zde kluci zabojovali a vyhráli přesvědčivě 4:1 a postoupili do finále, kde se utkali zase s týmem Třince. Na něj bohužel ani podruhé nestačili a obsadili tak krásné druhé místo v okresním kole.

Naši školu reprezentovali tito žáci: Filip Sikora, Filip Blažek, Vít Hrubiš, Petr Jeník, Daniel Strnadel, Stanislav Novotný, Marek Michna a Adam Rusňák. Chlapci děkujeme a doufáme, že Vám chuť do florbalu vydrží.

Marek Veselka