VÝSLEDKY BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY 2023/2024 A SOUTĚŽÍ V ZOO OSTRAVA

OKRESNÍ KOLO A KRAJSKÉ KOLO BIO

Na jaře se zúčastnili okresního kola Biologické olympiády ve Frýdku – Místku tři žáci v kategorii D. Velmi zdařile zvládli test, laboratorní práci a poznávání přírodnin, umístili se z celkového počtu 40 účastníků:

  1. místo: Julie Žižková 7. A
  2. místo: Jiří Kroča 6. A
  3. místo: Vojtěch Vlk 7. A

V kategorii C soutěžila za naši školu Viktorie Gavlasová z 8. A a obsadila 1. místo z celkového počtu 32 míst.

Obě žákyně z prvního místa postoupily do krajského kola v Ostravě a úspěšně reprezentovaly naši školu. Viktorie Gavlasová získala 3. místo a Julie Žižková 5. místo. Oběma gratulujeme a přejeme další úspěchy mnoho objevů při zkoumání přírody.

SOUTĚŽE ZOO OSTRAVA

Na podzim se soutěže pro zoology zúčastnili nadšení přírodovědci:

z 5. A Honza Gavlas,

z 6. A Sam Haffner Samuel, Daniela Nováková, Tonička Svozilová a Adélka Kanioková,

 z 6. B Adélka Lajgotová , Barča Huječková, Šimon Zajac , Agáta Diasová a Matěj Čuboň,

ze 7. A Terezka Foldynová, Vojta Vlk, Alex Klimánek a Matěj Poledník. Z celého kraje přijelo ukázat své znalosti o šelmách 198 pětičlenných družstev.

Do finále se probojovalo družstvo LASICE (Terezka, Vojta, Alex a Honza) a vybojovalo 5. místo z celkově 33 míst. Blahopřejeme!

Další soutěž Velká cena ZOO Ostrava byla věnována Madagaskaru, na jaře se jí účastnila 2 družstva: družstvo 7. A Vojtěch Vlk, Tereza Foldynová, Matěj Poledník, Filip Sobek, Jakub Nevrlý a vybojovalo 11. místo z 37 míst, neboli celkově se umístilo jako 18. družstvo z 212 družstev MS kraje.

Družstvo třídy 6. A Jiří Kroča, Samuel Haffner, Daniela Nováková, Adéla Kanioková obsadilo 17. místo z 37 míst, což odpovídá 37. družstvu právě z 212 družstev MS kraje.

Všem našim přírodovědcům blahopřejeme a věříme, že se jim i v dalších aktivitách bude dařit.

Dana Kuriplachová