Krajské kolo ve vybíjené

Dne 26. května se v naší sportovní hale uskutečnilo Krajské kolo ve vybíjené v otevřené kategorii a kategorii dívek. Celého klání se účastnilo jedenáct družstev plus spousta diváku a tak byla naše hala velmi slušně zaplněna.

Hrálo se systémem každý s každým. Zápas trval 2 x 7 minut. Vzájemné souboje družstev byly vždy napínavé až do konce a nikdo nevěděl, kdo vlastně postoupí do republikového kola. V kategorii dívek měly na konci dokonce tři týmy shodný počet bodů a tak rozhodovala minitabulka těchto týmů. Nakonec vyhrály dívky z Kopřivnice, na druhém místě skončil tým z Orlové a třetí byl tým z Krmelína.

V otevřené kategorii, kde se účastnilo i naše družstvo, byly souboje také velmi napínavé. Nakonec postoupilo družstvo z Nového Jičína, které o jeden bod porazilo žáky z Poruby, kteří skončili na druhém místě. Třetí byl tým z Kozlovic. Naše skvadra skočila na pátém místě, když dokázali porazit jen dva týmy z šesti.

Reprezentovali nás tito žáci: Filip Čapčuch, Martin Matloch, Martin Surma, Jáchym Foldyna, Šimon Pohludka, Vojtěch Ochman, Václav Optarný, Marek Pokorný, Vanessa Strašilová, Tomáš Garba, Robin Foldyna, Dominik Dorociak a na lavičce nám pomáhla Simona Blahutová. Děkujeme za reprezentaci.

 

Marek Veselka