KŘÍŽEM KRÁŽEM SLEZSKOU BRÁNOU

Na podzim jsme se s žáky 5. B zapojili do projektu, který vznikl pod záštitou Dobrovolného svazku obcí regionu Slezská brána. O jeho podporu i realizaci se postaralo Středisko volného času Vratimov.

Na úvodním setkání s paní učitelkou Koperovou děti přemýšlely nad tím, co se jim v naší obci líbí a co by chtěly zlepšit. Zazněla spousta návrhů, které jsme také představili na schůzce s panem starostou Blahutou. Po dlouhé diskuzi jsme vybrali k realizaci projekt knihobudky, na kterém se mohli podílet i sami páťáci. Připravili návrhy, jak by knihobudka mohla vypadat a podle jejich plánů ji zaměstnanci obecního úřadu sestavili a zabudovali k domečku, který je u školy v blízkosti autobusové zastávky. Tady právě většina žáků školy čeká na autobus nebo ráno před vyučováním a děti tak můžou využít volný čas a půjčit si knížku. Tu si mohou odnést i domů. Máme v plánu okolí knihobudky dále zútulňovat a starat se o to, abychom se tam cítili příjemně.

Tento projekt jsme ve čtvrtek 4. dubna prezentovali ve Vratimově na společném setkání zapojených škol, které přijeli podpořit i starostové nebo zastupitelé jednotlivých obcí.

V tomto projektovém vyučování se páťáci naučili spoustu nových dovedností, získali zajímavé informace o naší obci a zjistili, že učení může být i zábavné.

Moc děkujeme za podporu panu starostovi Blahutovi, paní místostarostce Koperové  a všem, kteří se na projektu podíleli.

Dana Bednářová a žáci 5. B