OKRESNÍ KOLO VE VOLEJBALE V RAŠKOVICKÉ HALE

Dne 3. března se konalo v raškovické hale okresní kolo ve volejbale, které přineslo zajímavé a napínavé zápasy. Celkově se do Raškovic sešlo deset týmů, z nichž mohl postoupit pouze jeden do dalších fází soutěže. Naše školní družstvo bylo složeno z hráček ze 7., 8. a 9. tříd: Dorota Skotnicová, Monika Binderová, Karolína Mynářová, Rozálie Ševčíková, Jolana Bártková, Barbora Novotná, Stela Bonková, Tereza Blažejová, Anastasia Kovalová.

Jedním z paradoxů tohoto turnaje bylo složení družstva GPBFM, které zahrnovalo hráčky, jež v minulých letech působily na naší škole. Tento fakt přidal do soubojů našeho setkání další rozměr a rivalitu.

Ve skupinové fázi jsme předvedli výborné výkony, vyhráli jsme všechna utkání s jasným výsledkem 2:0 a zajistili si tak postup do čtvrtfinále. I zde jsme navázali na naše úspěchy a bez zaváhání jsme porazili soupeře 2:0.

V semifinále jsme čelili týmu GPBFM, kde jejich hráčky trénují s našimi hráčkami v oddílu VK Raškovice. Toto derby přineslo napínavé okamžiky a po vyrovnaném souboji jsme nakonec vyhráli 2:1 v tiebreaku, čímž jsme si zajistili místo ve finále.

V závěrečném utkání jsme se střetli s týmem ZŠ Dobrá, který byl již nad naše síly. Přesto jsme se nevzdali a bojovali jsme s nasazením a odhodláním. I když výsledek nakonec nebyl v náš prospěch, dokázali jsme si zasloužit stříbrné medaile.

Úroveň turnaje byla vysoká a pro naše hráčky to byla cenná zkušenost. Jsme pyšní na to, že jsme reprezentovali naši školu, a doufáme, že se nám podaří vybojovat další úspěchy v budoucnosti.

Obrovské poděkování patří našim učitelům a žákům, kteří vytvořili nezapomenutelnou atmosféru v naší hale.

Jan Sonnek / Tělocvikáři ZŠ A MŠ RAŠKOVICE