VÁNOČNÍ TURNAJ V MINIVOLEJBALE

Ve středu 13. prosince 2023 proběhl v naší sportovní hale již 7. ročník vánočního turnaje v barevném minivolejbale Regionu Slezská brána, který byl určen pro žáky 1. stupně.

K našim vybraným hráčům se připojily děti ze základních škol z Paskova, Vratimova (škola Datyňská), Sedlišť, Dobratic a Nošovic. Po zahájení, na kterém pozdravili a přivítali děti starosta SB pan Baďura, starosta Raškovic pan Blahuta a naše paní ředitelka, se hráči rozcvičili, zopakovali pravidla a začalo se hrát. Celkem se turnaje zúčastnilo 74 hráčů v 36 týmech. Děti hrály ve třech barvou odlišených kategoriích ve dvojicích. Jednotlivé barvy měly jiná pravidla.

Ve žluté barvě, ve které hrály děti z 1. a 2. tříd hrálo celkem 9 týmů, v oranžové barvě pro 3. a 4. ročníky si zahrálo 14 týmů a v červené barvě pro 4. a 5. ročníky se utkalo 13 týmů.  Děti si zahrály v základním kole v nalosovaných skupinách, do dalšího kola družstva postoupila do skupin podle dosažených výsledků. Po ukončení posledního kola už zbývalo jen výsledky vyhodnotit a vyhlásit vítěze.

Nejlepší hráči byli odměněni zlatými, stříbrnými a bronzovými medailemi, ale všichni si domů odvezli vánoční medaili za účast na tomto turnaji. Pro nejlepší školy byly připraveny poháry.

Ve žluté barvě byli z naší školy nejlepší chlapci Lukáš Marušák a Jakub Holinka, kteří zvítězili. 5. místo obsadily Antonie Babulíková a Leona Hrtoňová, na 8. místě skončily Rebeca Bulko a Nina Skotnicová a na 9. místě Ema Buráňová a Matěj Špadt.

V oranžové barvě nám udělali velkou radost hned 3 naše týmy, které obsadily všechna medailová místa. 1. místo obsadila děvčata Renáta Vitásková a Klára Skotnicová, 2. místo získali Tina Mecová a David Lajgot a 3.místo Antonín Felcman a Štěpán Ševčík. Dále na 8. místě skončila děvčata Barbora Holinková a Amálie Dvořáková.

V červené barvě jsme byli také úspěšní. Nejlepší a zlaté medaile si zaslouženě odnesly Lilli Ann Sviteková a Karolína Vitásková, bronzové medaile získaly Karolína Foldynová a Kristýna Dybová a 7. místo obsadily Natálie Juřicová a Stella Stillerová.

Za nejvíce medailových míst získala naše škola zlatý pohár, stříbrný pohár si odvezly děti ze Sedlišť a bronzový pohár putoval tentokrát do Vratimova.

S organizací turnaje pomáhali naši starší volejbalisté z 2. stupně, kteří dělali dětem rozhodčí a vedoucí barev.

Organizaci zápasů a vyhodnocování družstev si vzal na starost pan učitel Sonnek.

Všem děkujeme za vzornou reprezentaci školy a pomoc při zajištění turnaje.

Markéta Muroňová