Šachový turnaj

Ve středu 26.4.2017 se konal na ZŠ Dobratice 12. ročník šachového turnaje,  kterého se pravidelně účastní školy z  povodí řeky Morávky. Sešly se na něm děti 1.-5. tříd v dosud největším počtu. Celkem si přijelo zahrát šachy 51 dětí. Naši školu reprezentovalo celkem 10 žáků. Byli vybráni podle výsledků, kterých dosahují v šachovém kroužku. Děti soutěžily v 6 kolech, kdy hráli s tím, koho jim nalosoval počítač. Našim nejúspěšnějším hráčem se stal Adam Stýskal ze 3.B, který získal hezké 4. místo. Ačkoliv nám bronzová medaile v jednotlivcích unikla jen „o fous“, naše družstvo 4 nejlepších hráčů v sečtených výsledcích získalo 1. místo v celkovém umístění škol. Zasloužili se o to: Adam Stýskal, Martin Surma, Ondřej Kaniok a Adam Rusňák.

Zde je pořadí dalších našich hráčů: Martin Surma z 5.B – 9. místo, Ondřej Kaniok ze 4.B – 12. místo, Adam Rusňák z 2.B -15. místo, Václav Kutěj ze 3.A – 19. místo, Šimon Jurga ze 3.B– 22. místo, Štěpán Pálenič z 2.B – 26. místo, David Čarváš ze 4.B – 35. místo, Jan Popelka z 2.B – 39. místo a Ema Surmová  z 1.A – 43. místo.

Našim žákům se na letošním ročníku dařilo, stále se zlepšují. Je to vidět i na jejich celkovém umístění. Většina z nich se dostala do 1. poloviny  J. Doufejme, že šachy tyto děti neomrzí a na příštím ročníku tohoto turnaje budou opět ještě lepší.

Markéta Muroňová