SPORTOVNÍ AKCE 2022/2023

Jako každý rok i ten letošní jsme se jako škola účastnili, ale též pořádali spoustu akcí, a to nejen kulturních, ale také sportovních. Chtěli bychom vás seznámit s našimi největšími úspěchy, které provázely tento školní rok, který se chýlí ke konci.

Je nám velkou ctí, že jako tělocvikáři vedeme takto úspěšné děti a uvědomujeme si, že je to práce nejen nás tělocvikářů, kteří se snažíme dětem sport přiblížit a zpříjemnit, ale hlavně rodičů, kteří vás ke sportu vedou, připravují, vozí na tréninky a věnují vám svůj volný čas. V neposlední řadě je zde také velká podpora vedení naší školy, které nám velmi pomáhá, umožňuje nám akce pořádat, účastnit se jich, zajišťuje zázemí, ceny a motivuje děti i učitele k lepším výkonům.

Úspěchy v okresních soutěžích:

12. 10. 2022 – Dívky 6+7 po výhře z okrskového kola v přespolním běhu skončily 2 v okresním kole – jmenovitě (Ema Surmová, Rozálie Ševčíková, Stela Bonková, Adina Doležalová, Andrea Ramíková, Markéta Pavlů) – od postupu do kraje je dělil pouze jeden bod – stačilo předběhnout pouze jednoho člověka.

10. 11. 2022 – Futsalový turnaj v Raškovicích – postup chlapců z 2. místa z 1. kola, výhra ve druhém kole a postup do finále severní Moravy, ve finále jsme skončili v top 10 v oblasti severní Moravy. Jmenovitě: Matěj Ručka, Rostislav Švrček z 8. tříd a Daniel Strnadel, Marek Michna, Giannis Tsitzas, Adam Broda, Patrik Namyslo a Jakub Gardoš .

18. 4. 2023 – minikopaná – vyhráli kluci okrsek a v okresním kole skončili na 5. místě. Jmenovitě: Marek Michna, Daniel Strnadel, Patrik Namyslo, Giannis Tsitzas, Viktor Mach, Rostislav Švrček, Dominik Gola, Tomáš Vitásek, Marek Šrubař, Jakub Gardoš, Matyáš Babulík.

25. 5. 2023 – okresní kolo volejbalu – dívky vyhrály, 15. 6. v krajském kole skončily holky druhé. Jmenovitě: Ema Bonková – kapitánka, Vendula Ožanová, Natálie Dvořáková, Karolína Škarabellová, Anastasia Kovalová, Stela Bonková, Jolana Bártková a Markéta Pavlů.

Byli jsme také pořadateli významných soutěží, ať už v rámci spolku Slezská brána, tak v okrskových soutěžích, jmenovitě:

Sportovní soustředění v září a květnu, badminton v listopadu, futsalový turnaj pro 6. a 7. třídu a futsalový turnaj pro 8. a 9. třídu – v listopadu, v prosinci barevný minivolejbal a vánoční přehazovaná.

V lednu turnaj ve stolním tenise a mistrovství školek, v únoru lyžařský výcvik,  v březnu miniházená, v květnu branný den.

Účastnili jsme se také velké řady jiných soutěží, ze kterých se nepostupovalo dále, nebo které byly jen v rámci spolku Slezská brána. I zde jsme byli velmi úspěšní – za jiné zmíníme – Atletiku na Slezanu, Orientační běh, kde jsme vyhráli 7 prvních míst z 12 možných, skok vysoký na Morávce, kde jsme vyhráli ve všech kategoriích a spousta dalších.

Moc děkuji jak dětem, které se podílely na pořádání soutěží, dětem, které se soutěží účastnily, tak učitelům, kteří vše připravovali a věnovali turnajům spoustu času, energie a skvělých nápadů. Chtěli bychom moc poděkovat i kolegům, kteří za nás ochotně suplovali a trpělivě dětem vysvětlovali látku, na kterou sportovci chyběli.

Na podzim proběhlo v rámci české školní inspekce testování tělesné zdatnosti, které se týkalo 3. a 7. ročníku. V celostátním porovnání dopadla naše škola nadprůměrně, za což jsme moc rádi.

Po zhodnocení výsledků v jednotlivých disciplínách, kde nás děti reprezentovaly, jsme se rozhodli vyhlásit nejlepšího reprezentanta naší školy

Nejlepším reprezentantem v dívčí a chlapecké kategorii se staly děti, které úspěšně reprezentovaly školu, účastnili se sportovních akcí a také byli nápomocni při přípravě a realizaci sportovních akcí pořádaných naší školou. Vítězové se účastnili jak individuálních sportů, tak kolektivních, kde byli součástí týmů

Za dívky vyhrála Markéta Pavlů – účastnila se okresního kola přespolního běhu – dívky skončily druhé, skok vysoký na Morávce vyhrála, v atletice na  Slezanu byla 1. v hodu kriketovým míčkem, a 2. byly holky ve štafetě, s volejbalem dívky vyhrály okresní kolo a v krajském kole – skončili 2., je taktéž vítězka sportovního soustředění, pořádaném naší školou.

Ještě bychom chtěli zmínit Emu Surmovou, neboť i ona nás reprezentovala ve spoustě soutěží a vybojovala pro naši školu cenné vítězství v nejedné disciplíně.

Za chlapce se stal vítězem Marek Šrubař – účastník přespolního běhu – okrskové kolo, vítěz ve skoku vysokém na Morávce, v minikopané – vítězové okrsku, 5. v okrese, druhé místo v orientačním běhu v Sedlištích, branný závod – 2. místo družstva, v atletice na Slezanu zaběhl nejlepší čas na 60m a štafeta chlapců doběhla druhá, byl ve volejbalovém týmu, který skončil 2. v okresním kole. Marek je taktéž vítězem sportovního soustředění, kde společně s Markétou Pavlů měli stejný počet bodů.

Protože šikovných, sportovně nadaných dětí máme ve škole opravdu velkou řádku, rozdali jsme letos velkou hromadu pochval za skvělou reprezentaci školy, a to nejen pochval třídního učitele, ale i pochval ředitelských, neboť si je děti opravdu zasloužily.

Děkujeme všem dětem, rodičům, učitelům a vedení školy za trpělivost, pomoc a podporu našich akcí. Moc si toho vážíme a víme, že když děti reprezentují školu, musí mnohdy dohánět látku, dopisovat testy, takže děkujeme za trpělivost a pozitivní přístup všech.

Za tým tělocvikářů děkujeme a přejeme si, aby naše škola byla i nadále stejně úspěšná a naši žáci nás hrdě reprezentovali i nadále, a aby jméno Raškovické školy hrdě rezonovalo jako doposud.

Markéta Juřicová a Jan Sonnek