BRANNÝ DEN

Ve středu 24. 5. 2023 proběhl na ZŠ Raškovice další ročník Branného závodu organizovaný v rámci spolupráce spolku škol Slezské brány.

Závodu se účastnilo 11 družstev z 6 škol. Družstva měla vytyčenou trasu, na které plnila různé úkoly na jednotlivých stanovištích. Celkem jsme měli deset stanovišť.

Družstva byla rozdělena na mladší 6. – 7. třída a starší 8. – 9. třída. V každém družstvu museli být alespoň dvě dívky.

Závod se konal za velmi nepříznivého počasí, téměř celou dobu závodu pršelo a děti kromě běhu a plnění disciplín bojovaly ještě se špatným počasím. Kvůli velmi špatnému počasí jsme byli nuceni na poslední chvíli změnit trasu závodu.

Přesto do cíle doběhli všichni závodníci, naštěstí se závod obešel bez většího zranění.

V konečném součtu bodů za jednotlivé disciplíny a čas se jednotlivé školy umístily následovně:

6. – 7. třída 8. – 9. třída
1. místo ZŠ Paskov 1. místo ZŠ Raškovice
2. místo ZŠ Raškovice 2. místo ZŠ Paskov
3. místo ZŠ Vratimov Datyňská 3. místo ZŠ Sedliště
4. místo Vratimov Mas. náměstí 4. místo Vratimov Mas. náměstí
5. místo ZŠ Morávka 5. místo ZŠ Vratimov Datyňská
  6. místo ZŠ Morávka

Chtěla bych moc poděkovat žákům devátých tříd za skvělou pomoc při organizaci celého závodu. Zaslouží si velkou pochvalu, neboť se stanovených úkolů zhostili na jedničku a na svých stanovištích stáli i za velmi nepříznivého počasí.

Také moc děkuji všem asistentům, kteří se rovněž podíleli na hladkém průběhu závodu a společně se závodníky čelili špatnému počasí. Nemalý dík patří také panu Václavíkovi, který nám každoročně pomáhá a vždy se zhostí stanoviště se vzduchovkami. Velké poděkování je také na místě pro hasiče, kteří nám vytvořili letos stanoviště a pro naši skvělou paní sekretářku Simonku Mecovou, která je taktéž každoroční oporou našeho pořadatelského týmu. Moc děkuji vedení školy za celkovou podporu tohoto závodu.

Velký dík si zaslouží Jan Sonnek, který svými nápady a pomocí mi byl velkou oporou a urychlil průběh vyhodnocení.

Všem vítězným družstvům gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Doufám, že v příštím ročníku nám bude příznivěji nakloněno počasí.

Markéta Juřicová

Reportáž Beskydské Televize: https://www.youtube.com/watch?v=UP7kXTCm3ws