ÚSPĚCH ŽÁKŮ NA MCDONALD’S CUPU!

I v letošním školním roce se žáci naší školy zúčastnili největšího školního fotbalového turnaje v Česku.

Nejprve naše žáky čekalo okrskové kolo v Palkovicích, kterého se zúčastnily dvě kategorie žáků z prvního stupně: mladší žáci (2. – 3. třída) a starší žáci (4. – 5. třída).

V úterý 25. 4. 2023 se odehrál turnaj pro žáky v kategorii 2. – 3. tříd, kde si 1. místo a také postup do okresního kola McDonald´s Cupu zasloužili žáci naší školy.

O den později se na stejném místě, tedy v Palkovicích, odehrál turnaj pro žáky v kategorii 4. – 5. tříd, kde se již našim žákům nepodařilo do okresního kola postoupit, ale i tak se jim přes silnou konkurenci podařilo vybojovat krásné 3. místo.

O týden později – v pátek 5. 5. 2023 se žáci 2. – 3. tříd vydali poměřit své fotbalové dovednosti v okresním kole ve Frýdku-Místku. Žáci nechali na hřišti všechno, opravdu bych rád vyzdvihl jejich odhodlání, které na tomto turnaji předvedli. Ovšem ke sportu patří také trochu štěstí, a to si myslím, že letos našim šikovným fotbalistům chybělo. Postup do krajského kola naši žáci sice nevybojovali, ale i tak se jim podařilo umístit na obdivuhodném 3. místě.

Naši školu reprezentovali žáci ve složení:

Kategorie mladších žáků (2. – 3. třída):

Samuel Gardoš (3. B), Jan Šebesta (3. B), Šimon Suszka (3. B), Tomáš Illichmann (3. C), Václav Vochala (3. A), Jakub Adamus (2. B), Filip Klein (2. B), Tobiáš Krella (2. B), Jan Dias (2. B), Adam Blabla (2. A), Dan Petžela (3. B), Tobias Binder (3. C), Ondřej Žídek (3. C)

Kategorie starších žáků (4. – 5. třída):

Natanael Novák (5. A), Bořek Vochala (5. A), Matyáš Stříž (5. A), Fabián Gardoš (5. B), Adam Štefek (5. B), Jakub Žídek (5. B), Izabela Ruprechtová (4. A), Vilém Vykoukal (4. B), Michal Pěgřím (4. B)

Moc děkuji a gratuluji všem našim nadaným fotbalistům.

Josef Michálek