VELKÁ BRITÁNIE 2023

Poznávací zájezd do Velké Británie pro žáky 7. až 9. tříd se konal ve dnech 20. 4. 2023 až 24. 4. 2023. Přihlášení žáci se ve čtvrtek 20. 4. v 6 hodin ráno nalodili do autobusu a vydali se na dlouhou, skoro 27 hodinovou cestu do Velké Británie. Tam i zpět jsme jeli trajektem z francouzského Calais do Britského Doveru.

Děti byly ubytovány v rodinách, které se o ně staraly, připravovaly jídlo, vozily je na srazy autobusu a odvážely zpět, komunikovaly s nimi…..

V pátek jsme se procházeli po Londýně, v sobotu jsme navštívili Oxford a v neděli jsme opět věnovali procházce a návštěvě hlavního města Velké Británie. V neděli večer jsme se vypravili směr domov stejnou trasou jako při cestě do Velké Británie. Podařilo se nám stihnout dřívější trajekt, a tak jsme mohli pozorovat nádherný západ slunce na trajektu a v pozadí jsme viděli krásné bílé křídové útesy v Doveru.

Po cestě zpět do ČR jsme dětem rozdaly papíry a každý z nich mohl zachytit své zážitky z cesty, vyjádřit se, jak a co se mu nejvíce líbilo, anebo co jej naopak překvapilo.

Pro ukázku jsme pro Vás vybraly dva článečky:

Nůžky na hranicích

To jsme si tak jeli, když jsme zastavili na hranicích Francie a Anglie. Vše šlo hladce, než jsem si krátce před kontrolou vzpomněl, že jsem si já vůl, nechal v kapse nůžky. Hned se to všichni dozvěděli a začali mi říkat: „ Ti je zabaví, zavřou tě, nechají si tě tu atd.“ Tím jsem se začal stresovat, až se mi z toho chtělo na malou, celou dobu, když jsem prošel tím, tím, tím i vším. Ale snažil jsem se to nedat najevo, abych nebyl podezřelý. Když už jsem viděl východ, rychle jsem tam pospíchal. Když už jsem byl venku, tak jsem já a všichni co mě stresovali, slavili moje úspěšné propašování nůžek. A ano, hádáte správně, zase je to mise Jiřího Aleše ze 7. C.

Báseň Amiš

Jeli jsme do Londýna,

a sranda nám začíná.

Cestujeme hory, doly

a poznáváme gardskou roli.

Nikde žádné hroty,

naše stresy mizí do prázdnoty.

Hele tam je Big Ben,

jeli jsme sem kvůli němu týden.

Na London eye jsme nešli,

bohužel jsme odešli.

Bylo to hodně zajímavé,

přestávky byly naléhavé.

To bude asi vše,

no lehce a jednoduše.

Mějte se,

Ať se přes hranice dostanete.

 

Závěrem bych ještě chtěla moc poděkovat dětem za to, jak byly skvělé. Nikde nebyl žádný problém a užily si to jak děti, tak i my učitelé. Už se moc těšíme na příští výlet.

Lucie Adamová, Michaela Štenclová, Markéta Juřicová