KRAJSKÉ KOLO V PŘEHAZOVANÉ

Po úspěchu dětí v minulém týdnu se tuto středu 14. prosince 2022 vydal tento tým žáků 4. a 5. ročníku na krajské kolo, které se konalo opět na 6. ZŠ ve Frýdku – Místku.

Sjely se zde družstva ze 6 škol v Moravskoslezském kraji. Naši žáci si poměřili síly s dětmi z Ostravy, Opavy, Orlové, Nového Jičína a Kunčic pod Ondřejníka. Družstva byla velmi vyrovnaná, takže to byl boj o každý bod. Naše děti si dopoledne užily a pořádně si přehazovanou zahrály.

Po první prohře s druhým nejlepším týmem, Novým Jičínem, si naši hráči začali více věřit a další dva zápasy ukončili výhrou. Poté nastoupili proti Kunčicím pod Ondřejníkem, které minulý týden porazili. Tentokrát jim ale Kunčice porážku oplatily a byly úspěšnější. Úplně na závěr hrály děti s týmem z Opavy, který do té doby neprohrál žádný zápas. Bohužel toto družstvo bylo i nad naše síly. Takže Opava zaslouženě turnaj vyhrála.

Nakonec tedy náš tým skončil na nepopulárním 4. místě, ale i tak je to pro naši školu velký úspěch.

Reprezentovali nás tito žáci: Marie Novotná (4. B), Lili Ann Sviteková (4. B), Richard Kohut (5. A), Bořek Vochala (5. B), Tereza Jurášková (5. A), Dita Plucnarová (5. B), Adéla Lajgotová (5. B), Apolena Zápotocká (5. B), Jakub Žídek (5. B) a Fabián Gardoš (5. B).

Všem děkujeme za výbornou reprezentaci školy.

Markéta Muroňová