1. MÍSTO V OKRESNÍM KOLE PŘEHAZOVANÉ

Jedinečného úspěchu dosáhly děti 4. a 5. ročníku, které si ve čtvrtek 8. prosince 2022 zahrály v okresním kole turnaje v přehazované smíšených družstev dětí 1. stupně.

Na 6. ZŠ ve Frýdku – Místku se sjelo celkem 9 družstev z Frýdeckomístecka. Byla to družstva vesnických škol z Ostravice, Kunčic pod Ondřejníkem, Palkovic a naše, ale také městských škol: 1.ZŠ, 7.ZŠ a 8.ZŠ z Frýdku – Místku a dvou třineckých škol.

Nejprve si děti zahrály o postup ve 3 trojčlenných rozlosovaných skupinách. Naši skupinu tvořily týmy škol: z Ostravice, z Raškovic a ze 7. ZŠ.  Po jedné výhře nad 7. ZŠ a třísetové bitvě s Ostravicí naše děti zvítězily ve skupině a dostaly se tak mezi 3 nejlepší družstva. V dalším kole hrály s Kunčicemi pod Ondřejníkem a s 8. ZŠ. Naše děti se velmi snažily a obětavě hrály. Jejich snaha byla korunována vítězstvím v obou zápasech a zaslouženou výhrou celého turnaje.

Odměnou jim byly zlaté medaile, diplomy, které dostaly a také postup do krajského kole, jenž se uskuteční příští týden 14. prosince.

O tento velkolepý úspěch se zasloužili tito žáci naší školy: Adéla Lajgotová, Apolena Zápotocká, Bořek Vochala, Jakub Žídek, Daniel Kubačák, Fabián Gardoš, Richard Kohut, Maruška Novotná a Lili Ann Sviteková.

Děkujeme za výborný výkon, skvělou reprezentaci naší školy a přejeme štěstí i v dalších zápasech krajského kola.

Markéta Muroňová