TALENTY PRO FIRMY „T-PROFI“

V pátek 25. listopadu 2022 se naši páťáci zúčastnili soutěže, která je určena pro žáky a studenty základních a středních škol. Tato akce se konala jako doprovodný program výstavy „Student a Job 2022“ na Černé louce v Ostravě.

Společně se studenty Střední odborné školy Lískovecká, si naši žáci prověřili svou manuální zručnost a technické myšlení. Za přítomnosti odborníků z místních firem v týmech společně plnili zadané úkoly s využitím polytechnické stavebnice MERKUR.

O vítězi rozhodovala odborná porota. Hodnotila nejen funkčnost a kvalitu soutěžního výrobku, ale také spolupráci týmu. Na jeho splnění bylo potřeba 3 hodiny podle pravidel soutěže, a proto bylo potřeba si práci dobře zorganizovat.

Tým „ FERRIT“  obsadil v těžké konkurenci krásné 3. místo, což by se nepodařilo bez odborné připravenosti studentů SOŠ a šikovnosti páťáků – Fabiána Gardoše, Samuela Haffnera, Matěje Čuboně a Aleše Koláčka. Za to patří všem velké poděkování. Zažili jsme tak náročný den, ale plný nádherných a nezapomenutelných zážitků.

 

Sylva Mertová