ADAPTAČNÍ POBYT 6. A (19. – 20. 9. 2022)

V pondělí ráno se naše třída sešla na Višňovce ve Vyšních Lhotách. Kluci zabrali velký pokoj, holky se zabydlely v malém, útulném pokojíčku s křesílky, stolečkem, zrcadlem a zvonkohrou a paní učitelka s paní asistentkou si vzaly pokojíček nejmenší.  

Po oba dny se nám o program starala paní učitelka Jana Halamová. Byli jsme rozděleni do týmů a hráli různé hry, sportovní aktivity, povídali jsme si v kruhu. Když na chvíli přestalo pršet, a dokonce vykouklo sluníčko, vyběhli jsme na zahradu zahrát si fotbal, volejbal, matematickou hru na počítání, živé pexeso a veliký úspěch měl zápas sumo. V něm zazářila Terka, která místo síly použila rozum a vyhrála. Stihli jsme ještě přetahování lanem, než nás déšť vyhnal zpátky dovnitř.

Na svačinku jsme si dali Danovy řezy, Vojtovu skvělou bábovku, Matyho skořicové šneky a Julčiny rohlíky zapečené se slaninou a sýrem. Moc děkujeme maminkám a babičkám, které nám napekly tyto dobroty!

Další super hrou, na kterou budeme všichni rádi vzpomínat, byla výroba mumie. V jedné skupince se jí stala Šarlot, v druhé Přemek. Ostatní členové skupinky psali pomocí hieroglyfů nápis na hrobku, vyráběli Boží oko a Skarabea. Po celý den jsme také sbírali skřítky Višňáky, kteří se občas ukázali na různých místech Višňovky. Večer jsme si uvařili párky, holky pomáhaly v kuchyni. Když se setmělo, zapálili jsme svíčky, sedli jsme si do kruhu, poslouchali déšť bubnující na okenní parapet a hráli hru Městečko Palermo. Atmosféra byla skvělá. Mafiáni řádili a Katány měl co dělat, aby je včas zastavil. Večerka byla v deset hodin. 

Druhý den ráno nás čekala rozcvička, na kterou se v nepříznivém počasí odvážila jen Juli, Adri, Přemek, Maty a Dan. Procházkou jsme došli k lesu, udělali pár protahovacích cviků a sprintem seběhli zpátky na Višňovku. Po snídani začal dopolední program. Nejprve jsme si povídali o naší třídě. Pak dorazil Jakub, kterého jsme radostně přivítali a už i s ním jsme se vrhli na pohybové aktivity.

Po obědě jsme hledali poklad krále Ašóky. Děti byly rozděleny do tří skupin a měly luštit zprávy napsané hieroglyfy, hledat Skarabea a plnit různé úkoly. Před svačinkou bylo vyhodnocení soutěže v hledání skřítka Višňáka. Nejvíce skřítků našla  Adri, která si domů jako odměnu jednoho opravdového skřítka Višňáka odvezla. Po svačince jsme začali pomalu balit a uklízet. Před odjezdem autobusu jsme měli ještě chvilku času, tak jsme si zahráli naši oblíbenou hru Městečko Palermo. 

Pobyt na Višňovce se všem líbil, domů jsme odjížděli spokojení a s pocitem, že patříme do naší třídy a je nám spolu dobře. Zdravíme Filipa a Ondru a těšíme se, že na další akci už budou s námi taky.  

Petra Novotná