REPORT Z POHORKY 2022

Vážení příznivci RAŠKOVICKÉ POHORKY,

letošní termín „ Pohorky“ byl sice zkraje školního roku v sobotu 3. 9. 2022, ale účast byla překvapivá. Celkem se 19. ročníku tohoto pochodu pro žáky, rodiče a veřejnost zúčastnilo 77 turistů a 2 pejsci, kteří došli do cíle na Prašivé v limitu.

Tradičně mohli jít od startu u školy po dvou trasách: kratší vedla kolem jezu a Rybárny, delší trasa přes Morávku kolem Jízdárny na Kotař a Prašivou. na organizaci akce se podíleli žáci 9. ročníku: Lukáš Bilko, Karolína Kurečková, Laura Zbořilová, Rudolf Kalabis, Václav Kutěj, Julie Vepřeková, Simona Carbolová, Stanislav Novotný, Šimon Jurga a student gymnázia Jan Zajac (náš bývalý žák).  Na startu pomáhala také paní Jarmila Tošenovjanová. Všem patří velký dík za ochotu a pomoc.

Na startu účastníci obdrželi občerstvení, v cíli pak diplomy a vlaječky, na jejichž namalování mají velkou zásluhu Laura Zbořilová a Karolína Kurečková. Počasí všem přálo, dokonce někdo nasbíral i houby a ostružiny. V chatě na Prašivé si dal některou z velkého výběru dobrot, všichni si užili hezké společné zážitky. Snad to bude i motivací k účasti na dalším, a to 20. ročníku RAŠKOVICKÉ POHORKY, který se bude konat v červnu 2023.

Za pořadatele děkuje všem za účast a srdečně zve opět na setkání na horách

Dana Kuriplachová