SPORTOVNÍ AKCE 2021 – 2022

V letošním školním roce, se nám opět naplno rozjela sportovní aktivita na naší škole. Zúčastnili jsme se spousty sportovních akcí a některé jsme dokonce pořádali. Plno dětí bylo úspěšných a patří jim velké poděkování za vzornou reprezentaci školy.

V letošním roce navíc přibyla nová sportovní plocha – venkovní hřiště, které opět zpříjemnilo hodiny tělesné výchovy a všech složek naší školy, které jej hojně využívají.

Z akcí, které jsme pořádali, stojí jistě za zmínku:

  • Mistrovství školek – kde se utkali spolu ti nejmenší sportovci – účastnilo se celkem 13 školek a naše raškovická školka skončila na 9. místě.
  • 12. 2021 proběhla vánoční Přehazovaná, již tradiční školní akce, která probíhá pravidelně již několik let. Účast byla hojná, ale zvítězit mohlo pouze jedno družstvo – 1. místo M. Kohut, Š. Ochman, L. Hlisnikovská, A. Babulíková a O. Skotnica (9. A).
  • – 18. 2. 2022 pořádala naše škola Lyžařský výcvik na chatě Javorka ve ski centru Kohútka. Účastnili se jej děti ze sedmých a osmých ročníků.
  • 03. 2022 proběhl na naší škole první, jubilejní ročník zimních olympijských her, kterého se účastnily třídy prvního stupně a zvítězila třída 4. A.
  • 3. 2022 proběhl na naší škole první, jubilejní ročník zimních olympijských her, kterého se účastnily třídy druhého stupně. Zvítězila třída 9. B.
  • 4. 2022 jsme uspořádali turnaj pro učitele z naší školy v badmintonu. Jednalo se o druhý ročník. Soutěž s přehledem vyhrál již podruhé pan učitel Martin Theuer a z žen byla nejlepší paní učitelka Lucie Adamová.
  • 5. 2022 se naše škola stala opět pořadatelem branného závodu. Účastnilo se jej celkem 6 škol, ve dvou kategoriích. Obě kategorie ovládli týmy z naší školy a doběhly si pro dvě první místa. Počasí nám letos nepřálo, ale přesto dokázaly nepřízeň počasí, úkoly a těžkou trasu nejlépe překonat právě děti z naší školy.
  • 5. 2022 proběhlo v hale naší školy okresní kolo chlapců 8. – 9. tříd ve volejbale. Naše družstvo okresní kolo vyhrálo a postoupilo z prvního místa do krajského kola.
  • 6. 2022 následovalo krajské kolo volejbalu opět u nás v hale. Naši chlapci v tvrdé konkurenci škol dokázali vybojovat krásné třetí místo.
  • Poslední školní akcí, kterou jsme uspořádali pro děti naší školy je 6. 2022 školní kolo ve stolním tenisu. Na prvním místě se umístil Klimánek z 6. A.

Kromě výše zmíněných akcí, které jsme přímo pořádali, jsme se s vybranými sportovci z prvního a druhého stupně účastnili i spousty akcí pořádaných jinými školami:

  1. 11. FUTSAL – 1. KOLO V BÍLOVCI – 7. TŘÍDA – 2. místo – postup do Krajského kola, které se nekonalo
  2. 12. VYBÍJENÁ – MIKULÁŠSKÝ TURNAJ VE VÁCLAVOVICÍCH PRO 4. – 5. TŘÍDU – 3. místo
  3. 12. FUTSAL – 1. KOLO V BÍLOVCI – 9. TŘÍDA – 3. místo
  4. 03. FLORBAL – TURNAJ – 5. TŘÍDA – 2. místo
  5. 04. VYBÍJENÁ – VELIKONOČNÍ BERÁNEK V DOBRÉ – 4. – 5. TŘÍDA – 2. místo
  6. 04. VELIKONOČNÍ LAŤKA – MORÁVKA:

Dívky: 1. místo Eliška Pohludková z 6. C, 3. místo Barbora Greszová z 7. B

Hoši: 1. místo Marek Šrubař z 6. C, 3. místo Antonín Ochman z 7. B

V kategorii osmých a devátých tříd jsme obsadili tato umístění:

Dívky: 2. místo Natálie Kanioková 8. B, 3. místo Simona Blahutová 9. B

Hoši: 2. místo Šimon Ochman z 9. A

  1. 04. FOTBAL – MCDONALD´S CUP V KOZLOVICÍCH – 1. – 3. TŘÍDA – 3. místo
  2. 04. FOTBAL – MCDONALD´S CUP V KOZLOVICÍCH – 4. – 5. TŘÍDA – 3. místo
  3. 05. JARNÍ OLYMPIÁDA – DOBRÁ – 1. – 9. TŘÍDA – 1. místo v rámci základních škol; 1. – 2. třída SKOK Z MÍSTA: Adam Janetka – 2. místo, Samuel Gardoš – 3. místo; 2. – 4. třída SLALOM – OPIČÍ DRÁHA: Barbora Huječková – 1. místo; 3. – 4. třída Procházka – 3. místo; 4. – 6. třída JÍZDA NA KOLE: Jakub Nevrlý – 1. místo, Jiří Aleš – 3. místo; 5. – 6. třída FOTBAL: 1. místo – družstvo ve složení: Matyáš Babulík, Ondřej Bulko, Martin Matějka, Bořek Vochala, Patrik Janoušek, Samuel Jan Koždoň, Filip Gurecký; 6. – 9. třída FLORBAL: 3. místo – družstvo ve složení: Daniel Strnadel, Jan Čagala, Vít Hrubiš, Jiří Drastich, Filip Blažek, Matěj Audy, Rostislav Andrle a Jakub Gardoš
  1. 05. ORIENTAČNÍ BĚH – SEDLIŠTĚ – 3. – 8. TŘÍDA

  1. 05. FOTBAL – OKRSKOVÉ KOLO MINIFOTBALU – 8. – 9. TŘÍDA – 1. místo
  2. 05. FOTBAL – OKRESNÍ KOLO MINIFOTBALU – 8. – 9. TŘÍDA – 4. místo
  3. 06. ATLETIKA – ZŠ VRATIMOV – 6. – 9. TŘÍDA – celkové druhé místo
  4. 06. VOLEJBAL – OKRESNÍ KOLO DÍVEK V FM – 8. – 9. TŘÍDA – 1. místo

 

Celkově lze tedy říct, že jsme letos byli velmi úspěšní na poli sportu. V příštím školním roce jsme se rozhodli obnovit a znovu zařadit sportovní soustředění na Višňovce. První soustředění se bude konat 29. – 30. 9. 2022. Účastnit se jej budou naše děti z druhého stupně, které nás ve sportu reprezentují. Je to odměna, poděkování a samozřejmě příprava a průprava na nový školní rok.

Chtěli bychom moc poděkovat všem dětem, které se účastní s takovým nasazením všech našich akcí. Moc děkujeme rodičům, bez kterých by to nešlo.

Velké poděkování patří také naší paní ředitelce, která nás a děti podporuje, nejen formou cen, medailí a pohárů, ale celkovou vstřícností, otevřeností a podporou v pořádání sportovních akcí.

 

Už teď se moc těšíme na příští školní rok.

Krásné prázdniny,

Vaši tělocvikáři