ŠKOLNÍ VÝLET 7. A

V pondělí vyrazila 7. A na dvoudenní školní výlet. První zastavení bylo v Kuníně, kde jsme měli domluvenu prohlídku zámku. Po exkurzu do historie jsme posvačili v zámeckém parku a přesunuli se do Nového Jičína, kde jsme doplnili zásoby jídla a pití a pokračovali na zříceninu hradu Starý Jičín. Tady už na nás čekal kastelán pan Pokorný, který se stal naším hostitelem až do úterního rána. Opekli jsme si s ním párky na ohni podporovaným rituálními tanci hochů 7. A. Děvčata si stihla před dešťovou přeháňkou zastřílet z luku. Za soumraku si děti rozložily ležení v hradní věži a po setmění se vydaly na noční strašidelnou prohlídku hradu, kde nám kastelán přiblížil jeho historii i původní podobu. Před půlnocí už všichni spali zachumlaní do spacáků.

Úterní ráno nám poskytlo nádherný výhled do okolí. Po brzké snídani jsme se rozloučili s kastelánem a vydali se pěšky na novojičínské vlakové nádraží, odkud jsme se přemístili do Teplic nad Bečvou. Navštívili jsme Hranickou propast – nejhlubší zatopenou propast na světě a Zbrašovské aragonitové jeskyně. Během dvou dnů jsme nachodili okolo 32 km a plni nových zážitků se těšili domů.

Po celou dobu byly děti úžasné, pozitivně naladěné a důstojně reprezentovaly naši školu, o čemž svědčí několik pochval, kterých se jim dostalo od cizích kolemjdoucích.

Petra Hnátková

zámek Kunín

hrad Starý Jičín

kukly

kukly II

ranní pohled

s kastelánem

nad Hranickou propastí