BRANNÝ DEN

Ve středu 25. 5. 2022 proběhl na naší škole další ročník Branného závodu. Závodu se účastnilo 11 družstev z 6 škol. Družstva měly vytyčenou trasu, na které plnila různé úkoly na jednotlivých stanovištích. Celkem jsme měli šest stanovišť – topografii, zdravovědu, rozdělání ohně, galerii a střelbu.

Družstva byla rozdělena na mladší: 6. – 7. třída a starší: 8. – 9. třída. V každém družstvu musely být alespoň dvě dívky.

Děti ještě dostaly dva průběžné úkoly, které musely splnit, aby dostaly lepší bodové hodnocení.

Závod se konal za velmi nepříznivého počasí, téměř celou dobu závodu pršelo a děti kromě běhu a plnění disciplín bojovaly ještě se špatným počasím.

Přesto do cíle doběhli všichni závodníci a naštěstí se závod obešel bez většího zranění.

V konečném součtu bodů za jednotlivé disciplíny a čas zvítězily v obou případech družstva z Raškovic.

Výsledky:

6. -7. třída

  1. místo ZŠ Raškovice
  2. místo ZŠ Paskov
  3. místo ZŠ Morávka

8. – 9. třída

  1. místo ZŠ Raškovice
  2. místo ZŠ Paskov
  3. místo ZŠ Morávka

Chtěla bych moc poděkovat žákům z 9. B a 9. A za skvělou pomoc při organizaci celého závodu. Zaslouží si velkou pochvalu, neboť se stanovených úkolů zhostili na jedničku.

Také moc děkuji všem učitelům a asistentům, kteří se rovněž podíleli na hladkém průběhu závodu a společně se závodníky čelili nepříznivému počasí. Moc děkuji vedení školy za celkovou podporu tohoto závodu.

Velký dík si zaslouží pan učitel Jan Sonnek, který mi byl svými nápady a pomocí velkou oporou a urychlil průběh vyhodnocení.

Všem vítězným družstvům gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Doufám, že příští ročník nám bude počasí příznivěji nakloněno.

Markéta Juřicová