VÍTĚZSTVÍ NA „JARNÍ OLYMPIÁDĚ“

V sobotu 14. května 2022 se 47 dětí z 1. – 9. ročníku vydalo reprezentovat naši školu na 1. ročníku Jarní olympiády, kterou pořádala obec Dobrá ve spolupráci s neziskovou organizací Hravý klaun a firmou Jewa.

Akce se konala v krásném sportovním areálu Sport relax klubu „ U medvěda“ v Dobré. Kromě naší školy zde závodily děti ze základních škol: Dobré, Morávky, Bašky, Hnojníku a Frýdlantu nad Ostravicí. Pro děti zde bylo připraveno k závodění mnoho různých disciplín, ve kterých si mohly s ostatními poměřit své síly a dovednosti. Soutěžily v: skoku z místa, hodu na cíl, překážkovém běhu, skoku v pytlích, jízdě na kole, na bruslích, střelbě ze vzduchovky a také v týmových sportech: vybíjené, fotbalu a florbalu. Naše děti se moc snažily zabojovat a umístit se ve své disciplíně co nejlépe. A dařilo se jim. Ve spoustě disciplín obsadili medailové pozice. Při vyhlášení celkových výsledků mezi školami, jsme získali jasné 1. místo. Děti tedy přivezly do školy krásný pohár, dostaly dort a zákusky.

Mezi soutěžením si děti užily skákání na velké trampolíně, skákacím hradě, zahrály si i hry, zkusily si i jiné disciplíny. Někteří hráli pořád jen fotbal nebo vybíjenou. Bylo krásné počasí a všichni si to užili.

A kdo si vystoupil na stupně vítězů a získal medaili a diplom? Byli to tito žáci:

  1. – 2. třída SKOK Z MÍSTA: Adam Janetka – 2. místo, Samuel Gardoš – 3. místo
  2. – 4. třída SLALOM – OPIČÍ DRÁHA: Barbora Huječková – 1. místo
  3. – 4. třída SKOK V PYTLÍCH: Fabián Gardoš – 1. místo, Adéla Lajgotová – 2. místo, Ondra Procházka – 3. místo
  4. – 6. třída JÍZDA NA KOLE: Jakub Nevrlý – 1. místo, Jiří Aleš – 3. místo
  5. – 6. třída FOTBAL: 1. místo – družstvo ve složení: Matyáš Babulík, Ondřej Bulko, Martin Matějka, Bořek Vochala, Patrik Janoušek, Samuel Jan Koždoň, Filip Gurecký
  6. – 9. třída FLORBAL: 3. místo – družstvo ve složení: Daniel Strnadel, Jan Čagala, Vít Hrubiš, Jiří Drastich, Filip Blažek, Matěj Audy, Rostislav Andrle a Jakub Gardoš.

Jan Sonnek