JARNÍ EKOPOBYT 2022

Ve čtvrtek 31. března po téměř dvou letech jsme se mohli opět společně s Ekotýmem a paními učitelkami M. Muroňovou a N. Koperovou vypravit na chatu Zlatník. Po příjezdu nás čekala útulná vyhřátá chata. Nejprve jsme si připomněli ekokodex a 7 kroků ekoškoly. Po vydatné sladké svačince (buchty, bábovky od našich maminek) jsme se pustili do analýzy a plánu činností k obhajobě ekoškoly.

Na oběd jsme si tradičně pochutnali na boloňských špagetách. Odpoledne nás zabavil dopravní kvíz od Lotky. Většina to úspěšně zvládla a byla odměněna. Během dne za námi přijeli také paní učitelka T. Garbová a pan učitel J. Sonnek.

Počasí sice nebylo vlídné, ale přesto jsme se vypravili hledat velikonoční dobroty do okolí kolem chaty.

Po návratu z čerstvého zimního vzduchu proběhlo rozdělení do dvojic a úkolem bylo připravit celoškolní program na 22. dubna, kdy oslavíme Den Země. Tento rok se věnujeme tématu doprava.

Protože nám nepřálo počasí, táborák nebyl, a tak párky se musely uvařit v hrnci. Po večeři následoval volný program. Někteří hráli deskové hry, karty nebo ,,na schovku.“ Závěr patřil nočnímu kinu a poté zaslouženému spánku.

Ráno se nám těžko vstávalo z teplých pelíšků, a když jsme vykoukli z okna, čekalo nás překvapení v podobě sněhové nadílky. Uvařili jsme si horký čaj a připravili snídani.

Dopolední program se zaměřil na zopakování některých kroků ekoškoly, připomenutí akcí z minulých let, plánovali jsme nadcházející akce a psali zprávy z pobytu a vermikompostování.

I když se nám nechtělo, museli jsme uklidit, sbalit si věci a rozloučit se s naší oblíbenou chatou a odjet zpět do svých domovů.

Ekotým