SLAVNOSTNÍ DEN V 7. B

V pondělí 31. 1. si žáci 7. B zpestřili čekání na pololetní vysvědčení sladkým miniprojektem v angličtině. Byli rozděleni do čtyř skupin – dvě skupiny hochů, dvě skupiny dívek. 

Ve školní kuchyňce byl žákům předveden tajný recept s komentářem v angličtině a následnou ochutnávkou. Jednalo se o pohankovo-banánové lívance. Mladí kuchaři pak měli ve svých skupinách recept dle zadaných instrukcí vytvořit a naservírovat. 

Všechny dezerty se velmi povedly a byly k nerozeznání od originálu. 

 

Recept na pohankovo-banánové lívance:

2 zralé banány

1 lžíce mletého lněného semínka

1 hrnek (240 ml) mléka

1 hrnek (142 g) pohankové mouky

1 lžička kypřicího prášku

1 lžička mleté skořice

1 lžička vanilkového extraktu

olej na smažení

Banány rozmačkáme vidličkou a přidáme ostatní ingredience. Vzniklé těsto necháme 5 minut odležet. Na oleji smažíme lívance dozlatova. Servírujeme s čímkoliv, co máme rádi. 

 

Dobrou chuť!

Michaela Štenclová