SLAVNOSTNÍ DEN V 7. B
V pondělí 31. 1. si žáci 7. B zpestřili čekání na pololetní vysvědčení sladkým miniprojektem v angličtině. Byli rozděleni do čtyř skupin – dvě skupiny hochů, dvě skupiny dívek.
Ve školní kuchyňce byl žákům předveden tajný recept s komentářem v angličtině a následnou ochutnávkou. Jednalo se o pohankovo-banánové lívance. Mladí kuchaři pak měli ve svých skupinách recept dle zadaných instrukcí vytvořit a naservírovat.
Všechny dezerty se velmi povedly a byly k nerozeznání od originálu.
Recept na pohankovo-banánové lívance:
2 zralé banány
1 lžíce mletého lněného semínka
1 hrnek (240 ml) mléka
1 hrnek (142 g) pohankové mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička mleté skořice
1 lžička vanilkového extraktu
olej na smažení
Banány rozmačkáme vidličkou a přidáme ostatní ingredience. Vzniklé těsto necháme 5 minut odležet. Na oleji smažíme lívance dozlatova. Servírujeme s čímkoliv, co máme rádi.
Dobrou chuť!
Michaela Štenclová