VÁNOČNÍ KONCERT V KOSTELE SV. JANA NEPOMUCKÉHO 10. 12. 2021

Pomalu, ale jistě přichází ten kouzelný čas, který všichni netrpělivě vyhlížíme. Dny jsou čím dál kratší a mrazivější. Sněhová pokrývka schová do své nadýchané peřiny nejen celou krajinu, ale dokáže ukrýt také chmury a obavy, které nás v dnešní nejednoduché době provázejí.

Čím to, že sníh, a všude kolem znějící jásot dětí, které si sněhové nadílky užívají plnými doušky, nás dokáží odvést od našich starostí? Odpověď je velice prostá. Blíží se Vánoce!

Čekání na nejkouzelnější svátky v roce bývá především pro děti příliš dlouhé, pro dospělé čas před Vánocemi plyne až příliš rychle. Proto je potřeba někdy čas na chvíli zastavit a společně vnímat to krásné, co nám předvánoční doba přináší.

Součástí tohoto předvánočního rozjímání vždy byl, je a bude vánoční koncert dětského pěveckého sboru CARO, který se konal 10. 12. 2021 v kostele sv. Jana Nepomuckého.

Společně strávené chvíle při zvuku vánočních koled a písní, nám alespoň na chvíli pomohly zapomenout nejen na předvánoční shon, na malé či velké starosti, které každý z nás má, ale také na dobu spojenou s pandemií coronaviru, která zasáhla celý svět.

Během tohoto kouzelného odpoledne jsme mohli slyšet tradiční české koledy, kompozice klasiků, ale také celosvětově známé skladby například „Tell Him“ (Barbara Streisand, Celine Dion), „Ave Maria“ (Beyonce) a mnoho dalších.

Skladbou „Kříž“ jsme zavzpomínali na Davida Stypku, zpěváka a kytaristu z Dobré, který prohrál svůj boj tady na zemi, ale tam nahoře, v nebi, předává radost dál.

Písní „Bílé Vánoce“ byl vzdán hold dalšímu našemu velikánovi – Karlu Gottovi.

Nádherný přednes Aničky Gucké nám přinesl kus „Rodinného štěstí“ a úžasná recitace Jonáše Adama a Matyáše Tofla poukázala na to, že s „Vánočními kapry“ to není vždy úplně jednoduché.

Během písně „Půlnoční“ hlas sboru ještě zesílil, neboť se k němu přidala sama sbormistryně, paní Anna Kajzarová.

Skladbou „Heal The World“, která v sobě skýtala naději na uzdravení světa, byl za mohutného potlesku vestoje program vánočního koncertu téměř u konce.

Poslední píseň „Štědrej večer nastal“, kterou vrcholil program před rozsvícením vánočního stromu nezazněla jen z úst našich zpěváků, ale v pěvecký sbor se postupně proměnili téměř všichni lidé kolem. Ve vzduchu bylo cítit nejen příchod Vánoc, ale také nesmírná blízkost nás všech….

Za nezapomenutelný hudební zážitek patří velké poděkování všem zpěvákům dětského pěveckého sboru Caro, vedoucí sboru paní Anně Kajzarové, paní korepetitorce Táni Farné a pěveckému sboru Bel Canto, který sestává ze sólistů a bývalých členů sboru, a kteří se svým původním sborem nadšeně spolupracují.

Průvodní slovo připravila paní učitelka Jana Halamová. Celým koncertem nás provedla a svým přednesem dojala, paní učitelka Vendula Chodurová.

Organizační chod zajistily také paní učitelky Radana Terezie Hlisnikovská, Ivona Lemon a Ivana Ochmanová.

V neposlední řadě patří poděkování paní ředitelce Mgr. Haně Kachtíkové, která fungování celého sboru od jeho vzniku výrazně podporuje.

 

Krásné Vánoce všem lidem dobré vůle!

Ivana Ochmanová