Stříbro z mezinárodní soutěže sborů

XXVI. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL ADVENTNÍ A VÁNOČNÍ HUDBY  

S CENOU PETRA EBENA 2016

26th INTERNATIONAL FESTIVAL OF ADVENT AND CHRISTMAS MUSIC WITH PETR EBEN´S PRIZE 2016

 

DPS CARO RAŠKOVICE zpíval v Praze u rozsvíceného vánočního stromu a přivezl si stříbro z mezinárodní soutěže sborů

 V pátek 25.11. vycestovalo 40 dětí  dětského pěveckého sboru CARO Raškovice na XXVI. Mezinárodní festival adventní a vánoční hudby s Cenou Petra Ebena 2016 do Prahy. Čekal nás víkend plný hudebních akcí – soutěží a koncertních vystoupení.

Hned v pátek po příjezdu jsme vystupovali v nádherných prostorách Chrámu Sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí, společně s dalšími dvanácti sbory, účastníky festivalu.

Hlavní soutěžní klání probíhalo v sobotu v dopoledních hodinách v Koncertním sále Pražského Hlaholu. Každý sbor měl 20 minut na to, aby ukázal, co umí, přesvědčil mezinárodní porotu o svých kvalitách

a získal co nejlepší hodnocení. Celkové umístění jsme se dozvěděli až na závěrečném večeru festivalu v kostele sv. Anny, kde proběhlo vyhlašování výsledků a předávání cen. Náš sbor si vyzpíval krásné stříbrné pásmo a získal velice pěkné hodnocení od mezinárodní poroty.

Asi největším zážitkem pro nás bylo vystoupení našeho sboru CARO v sobotu od 13 hodin, kdy jsme zpívali pro celé Staroměstském náměstí

a všem se naše vystoupení moc líbilo. Atmosféru svátečně vyzdobené Prahy jsme si užívali při společném zpívání všech sborů pod vedením dirigenta Johanna vand der Sandta z Jihoafrické republiky u rozsvíceného vánočního stromu.

V pozdních večerních hodinách jsme usínali unaveni, ale šťastni. Domů, do Raškovic jsme se vrátili v neděli plni dojmů a krásných zážitků na které se nezapomíná.

Touto cestou chceme vyjádřit poděkování vedení ZŠ Raškovice a obci Pražmo za finanční podporu ve výši 50 000 Kč. Naše poděkování patří také zřizovateli školy, obci Raškovice, která nás nemalou částkou finančně celoročně podporuje a zabezpečuje provoz sboru.

Srdečně zveme všechny nejbližší, přátelé a příznivce DPS CARO na vánoční koncert, který se koná 16.prosince v kostele sv. Jana Nepomuckého na Pražmě od 16:00hodin.