Sluňákov

V týdnu od 10. 10. – 14. 10. 2016 se žáci pátých ročníků zúčastnili ekopobytu na Sluňákově. V pondělí po osmé hodině jsme vyjeli směr Horka nad Moravou. Po příjezdu na Sluňákov lektoři seznámili žáky s programem, který nesl název „Zelený ostrov“ a modelovali sopky z těsta. Večer si žáci pod vedením pana učitele Veselky zahráli kolektivní hry.

Po dobu celého pobytu se žáci „učili“ a seznamovali se vznikem života pomocí experimentů, pozorování a vlastních zážitků.

V úterý se žáci seznámili s významem rostlin a semínek. Odpoledne jsme se vydali na expedici do Moravské džungle, kde jsme provedli botanický průzkum. Následující den jsme absolvovali celodenní výlet do Litovelského Pomoraví. Cestou jsme objevili stopy bobrů a jejich příbytky, opekli si špekáčky a hráli týmové hry. Večer byla pro žáky připravena diskotéka.

Na čtvrtek se žáci velmi těšili, jelikož si mohli vyzkoušet plavbu na raftech. Základem plavby bylo upevnit týmovou spolupráci. Také jsme lovili vodní živočichy u nedalekého rybníka, poznávali rostliny a opékali hady z těsta na ohni. Poslední večer jsme pro žáky připravili stezku odvahy, kde se jednotlivci nebo dvojice poprali se svým strachem.

V den odjezdu jsme se jen poohlédli za celým týdnem a pro připomenutí si pustili prezentaci z fotek.

Celý týden panovala klidná a pozitivní atmosféra. Chtěl bych poděkovat panu učiteli Veselkovi za organizaci a spolupráci.

Mgr. Martin Theuer

slun16-01 slun16-02 slun16-03 slun16-04 slun16-05 slun16-06 slun16-07 slun16-08 slun16-09 slun16-10 slun16-11