Světový den ekoškol

Světový den ekoškol

Dne 7. listopadu se slaví Světový den Ekoškol. Pozvali jsme ekotým z Dobré, abychom spolu tento den oslavili.

Pilně jsme si s ekotýmem připravovali program na ekopobytu a také na našich ekoschůzkách.

Ekotým z Dobré přijel kolem 8 hodiny ráno v čele s paní učitelkou Lyskovou. Všechny nás přivítala paní ředitelka a také Liduška v rozhlase přivítala nejen celý ekotým z Dobré, ale také všem připomněla, jak je Světový den Ekoškol významný.

Eliška a Aneta nás provedly po škole. Začali jsme na naší spojovací chodbě, kde jsme si prohlédli klipy s ekotématikou. Asi nejvíce se všem líbil náš ekostrom, na kterém je umístěn náš ekokodex.

Přesunuli jsme se k naší ekonástěnce, kde si mohli všichni prohlédnout akce letošního roku. Došli jsme do druhého patra, kde máme vystavené práce z letošního Dne stromů. Dětem i paní učitelce se to moc líbilo, zaujali je hlavně naše knihy o stromech, které zpracovávali naši žáci.

Šli jsme se obout a obléct a přesunuli jsme se do lesní učebny, kde měli kluci Eda, Vojta a Petr připravenou hru. Děti se rozdělily do 3 skupin, každá skupina dostala puzzle s obrázkem zvířete a měly jej sestavit v co nejkratším čase a určit rodové i druhové jméno zvířete.

Venku byla již celkem zima, proto jsme si jen v rychlosti prohlédli krmítka, které zde dala 8.A na Den stromů a došli jsme se ohřát do školy, kde již měly holky připravené občerstvení. Natálka, Žofka a Venda si připravily cizrnovou a vajíčkovou pomazánku a teplý čaj.

Magda s Petrou měly přichystanou prezentaci, ve které seznámili ekotým ze ZŠ Dobrá s akcemi a aktivitami našeho ekotýmu za letošní a loňský rok.

Všichni jsme se převlékli do sportovního oblečení a vyrazili jsme do haly. Zde měli Anička a Liduška připravenou lístečkovou hru. Zde se promíchaly naše dva ekotýmy a utvořily dvě smíšené družstva, která proti sobě bojovala.

DSC02926

Další hru měly připravenu Magda s Eliškou. Zahráli jsme si vybíjenou a obrácenou vybíjenou. Všem se sportovní hry líbily a velice sblížily oba naše ekotýmy.

Na závěr našeho setkání jsme předali dětem dárečky – placky z keramické hlíny se znakem naší ekoškoly, které jsme s ekotýmem vyráběli a také jsme dostali dárečky od dětí a od paní učitelky Lyskové.

Děti se rozloučily a již se moc těší na příští rok, kdy opět my pojedeme do Dobré.

DSC02927