Ekopobyt Zlatník

Ekopobyt Zlatník 2016

P1090086

Ve čtvrtek 22. 9. jsme kolem osmé hodiny přijeli na chatu na Zlatníku. Ubytovali jsme se a vybalili si.

Potom jsme si opakovali Ekokodex a 7 kroků ekoškoly. Před obědem jsme plánovali program pro ekotým z Dobré, který přijede na Světový den ekoškol. Následně jsme vymýšleli program pro celou školu na Den stromů, poté jsme výtvarně zpracovávali plakáty na Sběrové dny (7. a 8. 10.), papíru, vysloužilých elektrospotřebičů a obnošeného oblečení pro ADRU.

Poobědvali jsme, chvilku jsme si odpočinuli a potom jsme se jeli podívat na chovnou stanici pro chráněné ptáky – tetřevy. Přivítal nás pan Novák, který nám o tetřevech vykládal vše od krmení až po výskyt. Dozvěděli jsme se, že tetřev je ohrožený druh a momentálně se nachází pouze 660 kusů na Šumavě.

Celé odpoledne jsme si užili hraním her. Rozdělili jsme se do družstev, po lese jsme hledali otázky, za jejichž odpovědi jsme dostávali indicie k hledání pokladu.

Po namáhavé hře jsme si opékali chutné špekáčky a buřty. Následovala stezka odvahy. Po dvojicích s baterkami jsme kráčeli po cestě, a měli jsme dojít až ke stanovišti ze hry Hledání pokladu. V pořádku jsme všichni došli.

Potom už byl čas spát, takže jsme se převlékli a snažili se usnout. Další den jsme se probudili kolem šesti, a asi za hodinu jsme se byli převléknout a snídat. Nyní píšeme zprávu o pobytu. Užili jsme si plno zábavy a někdy až moc.

Všichni už se moc těšíme na příští ekopobyt, protože si tady společně užíváme plno zábavy, a můžeme se i něčemu přiučit, a samozřejmě děkujeme paním učitelkám a pánům učitelům za pevné nervy a skvělé nápady.

Za ekotým Vendula Mecová

P1090087