Den Země 2016

Dne 20. dubna, jako každoročně touto dobou, proběhla na naší škole akce Den Země.

Žáci prvních tříd si zopakovali interaktivní hrou Recyklohraní  s kamarádem žabákem správné třídění odpadků. Na výukovém materiále SmVaK se dozvěděli, co do kanalizace nepatří, a co je nevhodné házet do dřezu a záchodu.

DenZ16-01DenZ16-02

 

 

 

 

 

 

Druháci se zabývali tématem ,,Jak žije les“. Zhlédli videoprojekci, pak si děti vylosovaly obrázek lesního tvora a o něm psaly článek, třídily listnaté a jehličnaté stromy a přiřazovaly listy, větvičky a plody. S interaktivním programem ,,Tonda obal“ si procvičovaly správné třídění odpadu a malovaly Šťastnou planetu s vytříděnými odpadky a krásnou přírodou.

DenZ16-03DenZ16-04DenZ16-05

 

 

 

 

 

 

Třetí třídy odjely do Frenštátu pod Radhoštěm na prohlídku expozice ,,Život v korunách stromů“. Prošly si naučnou stezku Beskydské nebe, stometrovou lávkou ve výšce 16-ti metrů a poznávaly tak přírodu v korunách stromů a na šesti zastaveních poznávaly život ptačích obyvatel okolních stromů.

DenZ16-06DenZ16-07DenZ16-08

 

 

 

 

 

 

Čtvrté a páté třídy se formou prezentace dozvěděly od lesních pedagogů, jak funguje Lesní správa na Morávce a praktickými ukázkami si procvičily znalosti z lesa v lesní učebně.

DenZ16-09DenZ16-10

 

 

 

 

 

 

Třída 6. A uklízela u vstupu do areálu školy a čistila čekárnu u parkoviště.

DenZ16-11

 

 

 

 

 

 

Třída 6. B zábavnou formou interaktivního vzdělávacího programu Edularp ,,Strom života“ (SmVaK) získala nové vědomosti o vodě a jejím významu. Nevšedním zážitkem, kdy děti bojovaly, aby zabránily přírodní katastrofě, si odnesly celou řadu vědomostí o vodě a jejím významu pro náš život i okolní přírodu, které získaly formou pokusů a osobní zkušeností s emočním prožitkem.

DenZ16-12DenZ16-13

 

 

 

 

 

 

Sedmáci šli pro na vycházku pro přírodniny a tvořili plakáty a druhá sedmá třída tvořila popisky ke stromům a přesazovala keře.

DenZ16-14DenZ16-15DenZ16-16

 

 

 

 

 

 

Osmáci provedli jarní úklid v parku před školou a sadili okrasné keře při vstupu do budovy školy.

DenZ16-17DenZ16-18

 

 

 

 

 

 

Deváťáci pleli a obnovili pocitovou stezku u lesní učebny.

DenZ16-19DenZ16-20

 

 

 

 

 

 

I když nám počasí moc nepřálo, všem se celé dopoledne plné aktivit moc líbilo a každý, kdo byl ve škole, se něco nového dověděl nebo pomohl uklidit či zkrášlit okolí naší školy.

Ekotým