DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PRO BUDOUCÍ ŠKOLÁKY

V úterý 18. 2. 2020 proběhl na naší škole „Den otevřených dveří pro budoucí školáky“ s prohlídkou školy a ukázkou zajímavých i netradičních pomůcek využívaných při výuce, ale také mimo ni. 

Prohlídka začínala v přízemí, kde si žáci z přírodovědného kroužku a klubu mladých vědců z II. stupně pro děti připravili různé pokusy. Děti si pokusy také samy mohly vyzkoušet. Poté nakoukli, jak se pracuje ve výtvarném kroužku a co zajímavého tam děti tvoří. V kabinetu speciální pedagogiky si děti i rodiče mohli vyzkoušet pomůcky, které se používají v hodinách předmětu speciální pedagogické péče.

Zajímavá byla návštěva ve čtenářském klubu, kde měli žáci také připravené malé aktivitky pro děti i jejich rodiče. Na staré budově mohli zhlédnout různé pomůcky od 1. do 5. třídy, které učitelé v hodinách využívají. Ve školní družině byly děti mile překvapeny stavbami, které pro ně postavili žáci z družiny. Prohlídku děti zakončily v našem skleníku, kde si pod vedením zkušených ekotýmáků zasadily řeřichu a dozvěděly se něco o fungování ekotýmu.

Děkuji všem učitelům, ale i jejich pomocníkům a věřím, že se prohlídka dětem i rodičům líbila a s mnohými se setkáme i na dalších akcích pro předškoláky.

Kristýna Felcmanová