ŠKOLNÍ KOLO RECITACE – 1. STUPEŇ

Po třídních kolech konaných během měsíce ledna a začátkem února, se v úterý 11. února 2020 konalo školní kolo v recitaci žáků 1. stupně.

První vyučovací hodinu přednášeli odvážní zástupci z řad našich prvňáčků. Poté se v našem informačním centru sešly nejdříve děti 2. a 3. ročníků, aby si poslechly nejlepší recitátory 1. kategorie. Bylo jich celkem 16. Další hodinu soutěžili zástupci 4. a 5. tříd, kterých bylo 11. Porota vyhodnotila a ocenila vždy první tři nejlepší.

V 0. kategorii nám nejlépe zarecitovali a získali diplom za: 1. místo Vítek Tomoszek z 1. B, 2. místo Vilém Vykoukal z 1. B a 3. místo získal Jan Gavlas z 1. A.

V 1. kategorii se nám nejvíce líbila báseň v podání Dana Gregora ze 3. B, který získal 1. místo. Na 2. místě se umístila Daniela Nováková z 2. A a diplom za 3. místo si odnesla Angelika Cristofallini z 2. B.

V 2. kategorii byla nejúspěšnější a 1. místo si odnesla Rozálie Ševčíková ze 4. B. Velmi těsně za ní, na 2. místě skončila Viktorie Gavlasová ze 4. A a na 3. místě se umístil Tobiáš Jurga ze 4. A.

Tyto jmenované děti budou příští týden naši školu reprezentovat v obvodním kole. Budeme jim držet pěsti.????

Markéta Muroňová