OKRSKOVÝ FLORBALOVÝ TURNAJ ZÁKLADNÍCH ŠKOL PRO 6. A 7. TŘÍDU

S žáky 6. a 7. tříd jsme odcestovali 19. listopadu ranním autobusem na florbalový okrskový turnaj základních škol na 7. ZŠ ve Frýdku-Místku.

Turnaje se zúčastnili žáci: Jan Čagala, Filip Blažek, Marek Michna, Daniel Strnadel, Stanislav Novotný, Vít Hrubiš, Petr Jeník, Jakub Gardoš. Do florbalového turnaje byly přihlášeny 4 školy: 6. ZŠ Frýdek-Místek, ZŠ Staré Město, ZŠ a MŠ Raškovice a domácí 7. ZŠ Frýdek-Místek.

První utkání jsme hráli se ZŠ Staré Město a kvalitním výkonem jsme ji porazili 7:2. Druhé utkání bylo už o poznání těžší. Nastoupili proti nám kluci z 6. ZŠ Frýdek-Místek, kteří měli ve svém týmu pár hokejistů. Naši kluci bojovali až do konce, a i když jsme si v průběhu utkání vypracovali jednogólový náskok, nakonec jsme prohráli 2:3.

V posledním utkání po delší pauze jsme čelili domácímu celku ze 7. ZŠ Frýdek-Místek. Když po základní hrací době (dva poločasy po 10 min.) skončil stav 6:6, musely o vítězství rozhodnout nájezdy. V nich jsme byli úspěšnější než soupeř, když jsme proměnili všechny 3 nájezdy a Vít Hrubiš chytil jeden nájezd. Kluci přesto, že nepostoupili do dalšího kola (postupoval jen první), obsadili krásné druhé místo s dvěma výhrami a jednou porážkou.

Jan Sonnek