SPORTOVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ

Jak se již stalo tradicí, i letos jsme vyrazili s žáky na sportovní soustředění, které se znovu konalo na Višňovce. Celé tři dny nás čekalo plno sportovních disciplín a úkolů, které jsme museli plnit.

Hned v pondělí ráno jsme se přesunuli od školy směrem na Višňovku. Po ubytování nás čekala první soutěž v týmech, kde jsme prokazovali svou tělesnou zdatnost. Cvičení v desetiminutových intervalech nás dokonale prověřilo, ať už se jednalo o kliky, dřepy, přeskoky švihadla, vzpory na rukou, běhy z bodu A do bodu B a další.

Po obědě jsme byli opět rozděleni do skupin a museli jsme prokázat svou zručnost v branných cvičeních. Čekala nás střelba, azimuty, hledání v mapě, přesun z jednoho místa na druhé, přesun raněného. Po svačině přišel odpočinek v podobě hry T-ballu, která nás velmi bavila. A i když jsme si mysleli, že je to vše, přišla po večeři ještě jedna hra, která prověřila naše běžecké schopnosti.

Druhý den nás čekal výběh na Prašivou. Po cestě jsme museli plnit připravené úkoly. Odpoledne jsme se přesunuli do lesa, kde jsme hráli v týmech hru Tropičtí motýli. V podvečer jsme si s radostí opět zahráli T-ball a večer už vysíleni jsme jen plnili kvíz.

Ve středu ráno jsme opět běhali, hra Šťastná kostka byla spíše o náhodě, ale i tak jsme se docela naběhali a závěrečnou disciplínou byla štafeta družstev, kde se propojila kooperace a logický úsudek.

O stravu se nám postarali učitelé a školní jídelna. Obědy nám dovážela paní Mecová s panem školníkem, kterým tímto děkujeme, taktéž kuchařkám ze školní jídelny. Další poděkování patří Davidu Mertovi, který byl s námi jako doprovod.

Jelikož se všechny body za jednotlivé disciplíny sčítaly, máme i vítěze letošního sportovního soustředění a tím se stal s přehledem Matyáš Ochman z 9. A, na druhém místě se umístil Filip Čapčuch ze 7. B a třetí místo obsadila Natálie Velčovská z 9. A.

Všem sportovcům děkuji za fair play chování a pohodový průběh, věřím, že se jim soustředění líbilo a na jaře se opět potkáme.

Za organizaci Marek Veselka