POHÁR ROZHLASU

Dne 15. května se na stadionu Slezan ve Frýdku-Místku uskutečnil již 50. ročník atletického mítinku Pohár rozhlasu a my jsme rádi, že naši žáci mohli být u toho. Naše škola vyslala do klání celkem 4 družstva, které tvořili chlapci a děvčata z 6. až 9. ročníku.

Soutěžilo se ve skoku vysokém, skoku dalekém, vrhu koulí a hodu míčkem, sprintu na 60 metrů, štafetě 4×60 metrů a vytrvalostním běhu od 600 do 1500 metrů.

Naši žáci si vedli v některých disciplínách výborně a jiné je trochu potrápily. Nicméně nakonec skončilo družstvo starších chlapců těsně pod bednou na hezkém 4. místě. Čtvrté místo bralo i družstvo mladších dívek, které soutěžilo v konkurenci dalších sedmi týmů, čili skončili v polovině startovního pole. Starší děvčata, ve velmi omezené sestavě, kdy tři dívky odřekly účast ze zdravotních důvodů na poslední chvíli, získaly krásné třetí místo v tomto složení: Nikol Rusňáková, Adéla Blahutová, Sára Hejčíková, Alena Garbová, Stela Húsková, Michaela Dolechová a Karolína Popelková.

A nejlépe si vedli mladší chlapci, kteří vyhráli svou kategorii a porazili všechny zúčastněné školy. Jejich výkony ve štafetě a v hodu míčkem byly nejlepší, což je nakonec katapultovalo na první místo. A kdo v tomto družstvu reprezentoval naši školu? Jsou to tito borci: Marek Pokorný, Filip Čapčuch, Jan Carbol, Václav Opatrný, Jan Turoň, Tomáš Garba, Tomáš Velčovský, Ondřej Pohludka a Michal Málek.

Všem sportovcům, kteří se tohoto klání zúčastnili, gratulujeme k vynikajícím výkonům a vzorné reprezentaci školy.

Marek Veselka