sportovní soustředění

SPORTOVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ

Ve středu 11.4.2018 jsme se vydali s vybranými žáky pěšky na cestu na Višňovku. Děti se rozdělily do 9 družstev a plnily po cestě úkoly, které si pro ně připravil pan zástupce Šafář. Celkem měly rozluštit 3 zakódované zprávy, na které mohly říct odpověď, pokud ji věděly.

Kolem třetí hodiny, již jsme se přiblížili k Višňovce, kde na nás již čekal pan učitel Veselka. Ubytovali jsme se a s chutí jsme se pustili do zábavného programu. Děti se opět rozdělily do družstev a cvičily se v topografii, značkách v mapě a určování azimutů. Další stanoviště, byly vzduchovky, kde se děti trefovaly do terče. Posledním stanovištěm, byl hod kriketovým míčkem na cíl a zde děti trénovaly přesnost střelby a techniku hodu.

K večeři jsme si opekli párky a prošli jsme si testy zdravovědy a práci s mapou a azimuty.

Poslední hrou před večerkou, byla soutěž dvojic, s luštěním tajenky a následovala večerka. Tak první den, nabitý novými znalostmi a sportovními výkony, pro nás skončil.

Ráno jsme se probudili do krásného, slunečného dne, který jsme zahájili rozcvičkou. Po vydatné snídani již jsme se rozdělili do družstev a vydali jsme se za první sportovní aktivitou – výběh na Prašivou, rozdělání ohně a opět zpět na Višňovku.

Po obědě a odpoledním klidu jsme si oprášili pravidla T – ballu a zahráli jsme si. Po svačince, jsme se vydali do lesa, hrát hru Tropičtí motýli. Tato hra se hrála jak v družstvech, tak body získávali i jednotlivci. Všechny hra moc bavila.

Posilnění večeří jsme se vydali na další aktivity – zájemci, kterým se zalíbil T – ball si šli zahrát a zbytek dětí hrál volejbal a fotbal. Venku jsme se zdrželi až do tmy, kdy jsme byli nuceni se přesunout dovnitř.

Večer následovala opět zdravověda, s praktickým zaměřením na ošetření zraněného a na závěr jsme si opět udělali testík, abychom věděli, jak na tom jsme se znalostmi.

Proběhlo vyhodnocení a následovala večerka.

Poslední den ráno jsme opět zahájili rozcvičkou a pestrou snídaní. Rozdělili jsme se opět do družstev a šli jsme na nácvik štafetové předávky.

Následovaly další disciplíny, skok daleký, hod granátem, přeskok švihadla a nácvik hodu zvukovými raketkami. Učili jsme se správnou techniku a měřili jsme nejdelší výkony.

Po svačince již bylo nutné se pomalu posbírat, uklidit a provést celkové zhodnocení. Celou dobu děti soutěžily v družstvech, ale i v jednotlivcích a sbíraly body, za všechny absolvované disciplíny. Vybrali jsme tři nejúspěšnější a ti si odnesli kromě sladké odměny i skvělý pocit, že dokázali zvítězit v tak velké konkurenci dětí.

Nejlepšími sportovci tohoto soustředění byli : 3.místo Tadeáš Chodura, 2.místo Marek Šulc, 1.místo Nikola Rusňáková – moc gratulujeme.

Celé jarní soustředění bylo zaměřeno na rozvoj a zdokonalení rychlostních, silových a vytrvalostních disciplín, s přihlédnutím k disciplínám, které se týkají branných závodů, které nás ještě čekají. Také v atletice bylo nutné zopakovat a potrénovat techniku jednotlivých disciplín. Děti si mohly vyzkoušet různé techniky provedení a vybrat si, co jim více sedí.

Chtěli bychom moc poděkovat rodičům, kteří byli ochotni a našli si ve svém nabitém programu čas a upekli nám dobroty na snídaně a svačinky. Velké poděkování patří také naší milé, veselé a vždy usměvavé paní sekretářce Mecové, která nám dovezla oběd.

Díky patří i naší milé paní ředitelce, která nám celou akci povolila a podpořila nás.

Velké poděkování patří dětem, které do všech soutěží šly naplno, i když se jim ne vždy úplně dařilo, ale i zde platí heslo, není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Markéta Juřicová, Marek Veselka