Jarní ekopobyt

Jarní ekopobyt

Naši členové ekotýmu s p. učitelkami N. Koperovou a M. Muroňovou strávili 5. a 6. dubna na naší oblíbené chatě na Zlatníku.

První den jsme se věnovali 7 krokům Ekoškoly, sdíleli si své poznatky a zkušenosti naší práce v ekotýmu, rozdělili si úkoly a plánovali, co ještě musíme zrealizovat do konce školního roku.

Před obědem jsme se šli protáhnout na čerstvý vzduch, soutěžili jsme, hráli různé hry.

Po výborném obědě (gulášové polévce a krupicové kaši), který nám dovezla p. učitelka M. Juřicová, jsme si chvilku odpočinuli a poté ještě pokračovali v započaté práci, tvořili jsme ekokodex zodpovědného strávníka.

Pak jsme se vydali na soutěže do lesa, po vyznačené cestě jsme ve dvojicích plnili různé úkoly a hledali poklad. Ten byl velice dobře schován, pátrali jsme po něm velmi dlouho, ale nakonec jsme ho po nápovědě našli! Radost nám udělaly sladkosti, bublifuky a žvýkačky Huba buba. Soutěžili jsme, komu se povede udělat co největší bublinu.

Cestou zpět jsme sbírali suché větve, abychom si mohli udělat oheň a opéct buřty a marshmelouny.

Aby se nám lépe spalo, vydali jsme se na malou večerní procházku na sjezdovku a pozorovali hvězdy.

Druhý den, po vydatné snídani plné chutných moučníků a bábovek, jsme se domlouvali a připravovali program na Den Země a vyráběli z keramické hlíny cedulky do bylinkových záhonů.

Po zdravé svačince plné chutných jablíček z domácího sadu jsme si sbalili věci, uklidili v chatě a autobusem přijeli zpět ke škole.

Děkujeme maminkám za výborné buchty, jablíčka a také za návštěvu a podporu p. učitelce T. Muroňové (i Klárce) a p. učiteli M. Theuerovi 🙂

Ekotým