recyklohraní

RECYKLOHRANÍ

Jako každý rok, jsme se i letos zapojili do programu Recyklohraní, ve kterém sbíráme body, abychom si mohli objednat nějaké zajímavé ceny.

S naší 9.A třídou jsme se zhostili úkolu nakreslit a zmapovat cestu, kde máme naše sběrné místa elektrospotřebičů, baterií a jiných nepotřebných spotřebičů ve škole i v obci. Žáci plnili úkol s radostí a pečlivostí. Nejprve jsme si ujasnili, kde všude červené kontejnery máme, abychom mohli vytvářet mapku. Poté si děti rozdělili úkoly a začali tvořit. Některá děvčata se podílela na tvorbě mapy, kluci kreslili kontejnery a budovy a pomalu nám vznikala mapka, kterou jsme mohli odeslat.

Děti se dozvěděly nové informace a připomněly si, kde všude máme červené kontejnery. Také jsme si zašli na procházku ke Sběrnému dvoru, abychom si ověřili naše poznatky.

Za úkol jsme získali 250 bodů. Dále jsme se zapojili do sběru starých mobilních telefonů, kterých se nám podařilo odevzdat 99 kusů, a připsali nám za ně 297 bodů.

Celkem se nám povedlo od září získat 1182 bodů v Recyklohraní, což není vůbec špatný výsledek. I nadále se budeme snažit sbírat body, plnit úkoly a jako další cíl jsme si stanovili poslat staré baterie, které již ve velkém sbíráme.

Váš ekotým 🙂